Programează un call gratuit:
+40763651571
hello@magicagency.ro

Sfaturi de business de la cei mai mari cinci magicieni din toate timpurile

Magie pentru orice business

Magia are o istorie lungă și variată și a reușit să capteze atenția oamenilor de mai bine de 2.500 de ani. Primul act de magie “cu acte în regulă” a fost efectuat de un magician pe nume Dedi, în Egiptul antic, în anul 2700 î. Hr. Lui i se atribuie faimosul truc cu bila și cupele. Însă cel mai fascinant lucru pe care l-a făcut, este că a reușit să învie niște păsări, după ce le decapitase. Nu de-adevăratelea, ci prin magie, evident!

Odată cu apariția televiziunii, publicul l-a cunoscut pe celebrul David Copperfield, iar mai apoi pe David Blaine și pe Dynamo. Magicienii sunt și afaceriști, pentru că își prezintă arta gratuit dar au și un folos pentru public (bilete, vânzarea de cărți de joc, trucuri sau alte bunuri). Ei se ocupă de divertismentul nostru, iar noi avem grijă să le dăm posibilitatea să își practice meseria în continuare.

Ce putem învăța de la magicieni pentru afacerile noastre

Este destul de greu este să începem sau să susținem o afacere dacă nu știm ce să facem atunci când lucrurile iau o întorsătură nefastă. Suntem conștienți că posibilitatea eșecului trebuie luată mereu în calcul, însă cum evităm să ajungem în punctul în care e prea târziu pentru orice măsuri de salvare? După cum o spune și numele, noi ne lăsăm adesea inspirați de magie, magicieni, de faptele și viețile acestora. Să vedem, deci, ce sfaturi ne dau magicienii care și-au transformat arta în afacere.

Teller, partea tăcută a lui Penn & Teller

„Magicienii au efectuat teste controlate asupra percepției umane de mii de ani.” – Teller 

Poate cel mai cunoscut duo din Las Vegas, Penn & Teller sunt doi magicieni care au început de la zero și au ajuns pe culmile succesului spectacolelor de pe faimosul Vegas Strip. Ar fi multe de spus despre acest citat, dar hai să vedem de ce e relevant pentru un business. 

Într-un articol mai vechi, spuneam că oamenilor le place să cumpere, dar nu le place să li se vândă ceva. Iar mai mult decât atât, le place să creadă că sunt stăpâni pe propriile decizii. O campanie de marketing bună știe ce corzi sensibile să atingă pentru ca lumea să nu se simtă exploatată sau influențată. Trebuie să îți studiezi cu atenție publicul țintă pentru a înțelege exact cum să îți prezinți produsul în cel mai dezirabil mod.

David Copperfield despre secrete

„Etica nevorbită a tuturor magicienilor este de a nu-și dezvălui secretele” – David Copperfield

Marele magician David Copperfield spune că nu toate secretele tale trebuie dezvăluite. Multe dintre ele, mai ales cele care te-au adus până în punctul în care ești, trebuie păstrate.

Esența magiei este însăși misterul. Acel ceva care te face să te întrebi: „Cum a făcut asta?” Deși uneori e bine să dezvălui unele secrete publicului, trebuie să păstrezi mereu o mică doză de mister. Nu da tot din casă și lasă oamenii să se întrebe cum ai făcut ceva anume. Curiozitatea stârnită înseamnă și mai multă atenție acordată brandului tău. Dacă ai captat atenția oamenilor, le vei rămâne întipărit în memorie și vor ști instant la cine să apeleze când vor avea nevoie de serviciile sau produsele tale.

Tempest despre ideea de poveste

„Magicienii îți vor spune mereu că cel mai important lucru este trucul în sine, dar pe mine mă interesează mai mult să spun o poveste.” – Marco Tempest

Povestea este cea care vinde trucul, nu trucul în sine, oricât de incredibil ar arăta acesta. La fel se întâmplă și în afaceri, unde povestea este cea care vinde, nu produsul sau serviciul.

Poți avea cel mai bun și inovator produs de pe piață, dacă nu are în spate o poveste bună, nu va primi atenția la care speri. Asta nu înseamnă că trebuie să te apuci să fabulezi doar pentru a vinde ceva, ci să știi cum să îți prezinți produsul într-o manieră cât mai interesantă și originală. O poveste bună poate face diferența dintre un produs aparent mediocru, uitat în fundul raftului, și un produs care poate schimba vieți.

Marele Houdini despre cum să atragi publicul spre tine

„Cel mai ușor mod de a atrage mulțimea, este să faci cunoscut faptul că la un moment dat, într-un anume loc, cineva va încerca ceva care, în caz de eșec, poate culmina cu o moarte subită.” – Harry Houdini

Harry Houdini știa cum să atragă publicul către spectacolele lui. Ineditul, incertitudinea, misterul, acestea erau elementele care îi atrăgeau pe spectatori ca un magnet. Practic, lucrurile pe care oarecum intuim că nu ar trebui să le vedem sau să le știm. 

Da, oamenii se tem de necunoscut, dar sunt și atrași de el în egală măsură. Fii misterios, curajos și îndrăzneț când vine vorba de afacerea ta. Dă-le oamenilor mereu ceva care îi atrage și îi pune pe gânduri încă o bună bucată de vreme după ce interacțiunea ta cu ei a luat sfârșit. Cum Houdini nu a fost uitat în timp, așa nu vei fi nici tu.

Germain despre onestitate

„Magia e singura meserie sinceră. Magicianul promite că te va păcăli, și o face.” – Karl Germain

Deși este o iluzie, magia oferă mereu exact ceea ce promite. Onestitatea este la baza oricărei afaceri. Nu le promite clienților tăi mai mult decât le poți oferi. Rezultate miraculoase, transformări incredibile și performanțe ieșite din comun există doar în filme. Sinceritatea e o calitate apreciată dar, din păcate, tot mai rar întâlnită în ziua de azi. Cu siguranță că tu vrei și vei reuși să schimbi acest lucru.

În loc de concluzie

Magicienii știu cum să își pună în valoare arta, iar prin vorbele lor de duh, care au trecut testul vremii, avem multe de învățat despre afaceri în zilele noastre. La Magic Agency am învățat trucuri cu cărți, monede, levitații și iluzii cu foc. Legat de celelalte trucuri, îți dăm idei de afaceri, știm să facem site-uri web de la zero, desenăm logo-uri, identitate vizuală, brand story, conținut pentru site-uri și bloguri, expunere organică sau plătită și multe altele. Sună-ne să vedem cum putem aplica cele 5 sfaturi de mai sus pentru succesul afacerii tale.

Alexandra T.

 

Leave a Reply