
Creativitatea nu este un lucru ușor și, din păcate, nu te poate salva atunci când te găsești în pană de idei. Despre ce să scrii? Pe ce temă să îți axezi conținutul? Ce mai e interesant pentru oamenii din branșa ta? Când ai nevoie de răspunsuri pertinente la aceste întrebări sau poate la altele, sau chiar de discuții aprofundate, poți alege Quora. Practic, Quora este o platformă cu întrebări și răspunsuri de la utilizatori. Un loc în care poți acumula și împărtăși cunoștințe despre diverse subiecte. Îți permite și să creezi conexiuni cu oamenii care contribuie la conținutul platformei prin perspective unice și răspunsuri de calitate.
Ceea ce nu știe multă lume este că, filtrând rezultatele, putem găsi multe idei utile pe care le putem transforma în postări de blog sau conținut pentru orice domeniu de activitate. Uneori chiar întrebările altor utilizatori de pe Quora pot servi ca inspirație pentru diverse articole. Așa putem afla ce curiozități are publicul cu privire la o anumită branșă și la ce ar prefera să primească răspunsuri detaliate.
Desigur, e nevoie de puțină atenție, pentru că deși internetul ar trebui să ofere cunoștințe, uneori oferă și multe ciudățenii. Nicio platformă nu e imună la așa ceva, nici la știri false sau teorii ale conspirației. Deci informațiile trebuie filtrate și uneori verificate. Dar pentru început, o să vedem cum se folosește mai exact Quora pentru a obține rezultate cât mai utile.
Căutăm un topic relevant
Totul începe în momentul în care îți faci un cont pe Quora. Dintr-o sumedenie de subiecte, trebuie să le bifezi pe cele care te interesează cel mai mult. În funcție de ce alegi, vei găsi tot felul de articole și informații pe pagina principală. Apoi te duci in bara de căutare și tastezi un subiect despre care vrei să afli mai multe informații. Pentru noi, subiectul principal este, desigur, magia. Sau marketingul. Depinde de zi!
Poți să pui o întrebare specifică, sau doar să introduci cuvântul cheie. Așa vei ajunge instant la alte articole, întrebările unor utilizatori și răspunsurile altora. Poți să arunci o privire peste ele. Vei găsi, inevitabil, ceva interesant sau poate chiar ceva ce ai putea să dezvolți pe îndelete într-un articol complex pentru site-ul tău.
Filtrăm rezultatele corect
Dacă totuși cauți ceva anume și nu vrei să stai să te uiți doar la chestii similare, poți filtra foarte ușor rezultatele. Poți căuta doar întrebări, doar răspunsuri, postări detaliate, profile întregi sau subiecte asemănătoare cu cel care te interesează. Apoi poți căuta ce a scris un anumit autor sau doar oamenii pe care îi urmărești pe Quora. Indiferent că ai nevoie doar de puțină inspirație sau de răspunsuri la propriile întrebări, funcțiile Quora te vor ajuta mereu să găsești ceea ce cauți.
Căutăm întrebările populare
Cu puțină muncă de cercetare, poți afla ce curiozități, interese sau dileme are publicul tău țintă. Astfel vei ști mai bine despre ce să scrii, pentru a oferi conținut interesant, relevant și valoros pentru clienții tăi sau pentru vizitatorii paginii tale web. Citește întrebările dintr-un anumit domeniu, vezi ce fel de răspunsuri primesc și apoi poți concluziona pe ce aspecte ar trebui să te concentrezi mai exact.
Pe Quora găsești foarte multe micro-comunități, care reprezintă tot felul de nișe. Partea bună e că astfel poți să înveți multe despre acele nișe și în cele din urmă să îți mulezi conținutul pe nevoile comunităților aferente. Învață ”limba” publicului tău țintă și pune-o în aplicare prin conținut care să iasă în evidență.
Ne inspirăm și scriem
În timp ce citești tot felul de întrebări și răspunsuri, poți să-ți faci o listă cu ce ți s-a părut interesant și ce crezi că ar fi relevant pentru publicul tău țintă. Pe Quora poți găsi inspirație pentru absolut orice domeniu de activitate. Dar ai grijă să fie doar inspirație și atât. Nu copiezi tot ce găsești și nu plagiezi. Și nu ar strica să verifici cât de reale sunt informațiile găsite sau dacă te poți baza pe ele. Nu ai vrea să oferi oamenilor informații greșite sau să îi induci în eroare. Ține minte, oricine poate scrie pe Quora, iar informația nu e verificată, ca pe Wikipedia, de exemplu.
Folosim citate la nevoie
Citatele sunt una dintre cele mai la îndemână forme de conținut. Te pun pe gânduri și te provoacă să îți exprimi părerea. Dacă ai nevoie de citate care să inspire, să amuze sau care să pornească o discuție, Quora e locul potrivit. Poți găsi o groază de citate, în diverse limbi, cu orice semnificație dorită, aplicabile în orice branșă. Iar interpretarea acestor citate ține strict de percepția și creativitatea ta.
Nu uita să menționezi sursa citatului. Foarte mulți artiști sau creatori care își pun munca pe internet, riscă să cadă pradă furtului de proprietate intelectuală. În special din cauza faptului că există multe platforme care nu le oferă acestora niciun fel de protecție. Astfel devine ușor să ”furi”, fără să precizezi autorul sau sursa materialelor preluate. Încearcă să nu fii genul de om care profită de munca altora, fără să le arate niciun fel de recunoștință. Până la urmă, nu te costă nimic să adaugi un link la final de articol.
În loc de concluzie
Quora nu e singura platformă care te poate inspira cu idei pentru blogul tău. Noi am ales-o pentru că e ușor de folosit și are un răspuns la absolut orice subiect. Dar dacă preferi să lași conținutul în seama altcuiva, știm noi pe cineva. La Magic Agency scriem în online pentru sute de clienți de mai bine de 10 ani. Am lucrat în jurnalism, în crearea de conținut și în realizarea de brand stories de când ne știm. Aspirăm mereu spre conținut genial! Știm să facem și marketing și să îți afișăm site-ul în fața a cât mai multor persoane interesate de afacerea ta. Sună-ne să discutăm despre viitorul tău site web!
Alexandra T.