Programează un call gratuit:
+40763651571
hello@magicagency.ro

Cele mai bune filme cu și despre magicieni pentru mai multă creativitate la job

Magie pentru orice business

Motivele principale pentru care urmărim diverse filme sunt divertismentul și relaxarea. Însă filmele pot oferi mai mult decât atât. La fel ca cititul sau muzica, filmele pot să te inspire, să te ajute să îți sporești creativitatea și chiar să îți diminuezi nivelul de stres sau anxietate. Poți să descoperi idei noi, să vezi cu ce rezonezi și să îți lărgești orizonturile. Practic, îmbini utilul cu plăcutul atunci când vezi un film!

Fiind mari fani ai magiei, la Magic Agency ne place să vedem filme despre magicieni, iluzioniști și, nu în ultimul rând, magie. E puțină relaxare, dar mai mult entuziasm. E fascinant să admirăm toate felurile diferite în care au fost portretizați iluzioniștii și ce e atât de special la fiecare personaj în parte. În urma vizionării, ne redescoperim pentru a mia oară pasiunea pentru magie și ne e mai ușor să dăm frâu liber creativității. Iar pentru că filmele bune se dau mai departe, am pregătit o listă cu filmele noastre preferate cu și despre magicieni. Te vor ajuta și pe tine să găsești surse neașteptate de inspirație și creativitate. 

Now You See Me

Dacă încă mai suferi după Casa de Papel, te poți consola cu un film care a apărut cu mult înaintea serialului spaniol și care se joacă intens cu magia. Now You See Me arată cum o echipă de iluzioniști, care jefuiește bănci în timpul spectacolelor, încearcă să fugă de F.B.I. și Interpol. Un joc de-a șoarecele și pisica foarte palpitant, cu elemente magice. De fapt, magia a fost o parte atât de importantă a filmului, încât însuși David Copperfield a oferit consultanță regizorilor, spunându-le ce trucuri ar fi sau nu realizabile după părerea lui. Iar dacă el considera că nu pot fi executate, nu erau incluse în film. Astfel, toate trucurile din Now You See Me sunt aprobate direct de către Copperfield și, teoretic, posibile. Dacă ești curios care sunt acestea și să afli dacă iluzioniștii reușesc să facă față provocărilor, trebuie să vezi acest film.

The Illusionist

Bazat în linii mari pe nuvela Eisenheim the Illusionist a lui Steven Millhauser, filmul spune povestea magicianului omonim, centrată în jurul reuniunii acestuia cu iubita lui din adolescență, care avea un statut social cu mult peste al său. The Illusionist reprezintă mai multe lucruri: o poveste de dragoste, un mister, o dramă politică. Iar iluzionismul e folosit adesea ca o metaforă pentru superficialitatea structurilor sociale și economice ale vremurilor respective. 

Pentru trucurile magice nu vei găsi o explicație, pentru că nu aceasta este esența lor, ci faptul că magia și iluziile pot convinge până și cei mai sceptici oameni să creadă în ceva de necrezut. Acesta e motivul pentru care ne place și nouă magia atât de mult.

The Greatest Showman

Dacă te-ar interesa mai degrabă un film bazat pe o poveste adevărată, The Greatest Showman e alegerea potrivită. Totul începe în momentul în care familistul P. T. Barnum își pierde locul de muncă și se decide să pună bazele propriului său circ. Pe noi simplul fapt că omul a fost în stare să aibă circul său ne-a convins să vedem filmul. Cu siguranță va fi impresionant și pentru tine. Pentru că e un musical, filmul e plin de cântece și dansuri, însă și de coregrafii minunate și acrobații ce te vor ține cu sufletul la gură, la fel ca și trucurile magice.

The Prestige

Probabil cel mai celebru film despre magie făcut vreodată, The Prestige are ca subiect rivalitatea dintre doi magicieni care erau cândva prieteni. Alfred Borden și Robert Angier se află într-o competiție, în care fiecare încearcă să câștige notorietate prin crearea iluziei supreme. Cu o profunzime excepțională, acest film îți va prezenta anatomia unui truc, ce anume are puterea de a dărâma o prietenie și, desigur, câteva acte de magie fabuloase care te vor face să te întrebi cum? Cum a făcut asta?   

Prestigiul este, cel puțin în film, apogeul unei iluzii. Momentul în care publicul e șocat, pentru că tocmai a asistat la ceva ce nu a mai văzut niciodată. Iar filmul este foarte fidel numelui său.

Death Defying Acts

Această listă nu ar fi completă fără măcar un film despre Houdini. Deși filmul nu are nicio bază reală, ne invită să ne imaginăm cum ar fi dacă maestrul artei evadării devine captiv în mrejele iubirii. Persoana de care se îndrăgostește Houdini se prezintă ca fiind o clarvăzătoare însă, din păcate, este o escroacă, pentru că nu are nicio abilitate de acest gen. Cu toate astea, reușește nu doar să îl convingă pe Houdini că e foarte talentată în ceea ce face, ci și să-l facă să se îndrăgostească de ea.

Un lucru real despre Houdini, este că și-a petrecut o bună parte din viață demascând clarvăzători și în general persoane care pretindeau să aibă puteri supranaturale. Tocmai din acest motiv premisa filmului este atât de interesantă.

În loc de concluzie

Magia nu e doar o artă. Ne ajută să redescoperim copilul din noi, care nu își va pierde nicicând abilitatea de a găsi o minune în orice. E un întreg sentiment, pe care magicienii reușesc să îl transmită publicului. Iluziile sunt adesea asociate cu decepția, dar noi preferăm să ne concentrăm pe cele câteva momente de suspans dintre truc și realitate. Să credem că pe undeva minunile sunt totuși posibile. Imaginează-ți cum ar fi să îi vezi live pe David Blaine, pe Copperfield sau pe Derren Brown. După spectacol te-ai simți cu siguranță suficient de inspirat pentru a muta munții din loc. La figurat, desigur. 

La Magic Agency practicăm o magie care are la bază și trucuri autentice, dar și unele axate pe latura practică a unei afaceri, pe universul online. Fie că ai doar o idee de afacere sau deja ai pus-o pe picioare, dar nu ai rezultatele pe care le-ai visat, noi te ajutăm să ajungi în fața acelor oameni care vor deveni într-un final clienții tăi. Facem asta prin crearea unui site web special dedicat afacerii tale, precum și canale de social media, optimizare SEO, link marketing, expunere organică sau plătită și alte tehnici care să te ajute să reușești ce ți-ai propus. Sună-ne, să vedem ce tehnici vom aplica pentru succesul afacerii tale.

Alexandra T.