Programează un call gratuit:
+40763651571
hello@magicagency.ro

Șapte exemple de design atrăgător și inteligent pentru inspirație de cum să arate un site de succes

Magie pentru orice business

Orice site de internet este considerat a fi de succes atunci când are, în primul rând, un design funcțional. Nu trebuie să fie atrăgător, nici surprinzător, nici orice alt adjectiv ai vrea să folosești pentru a-l descrie. Diferența dintre un site cu design funcțional și unul cu design greu de înțeles sau digerat este uneori extrem de mică. Pentru a alege corect design-ul noului tău site web, o idee grozavă de unde să pornești este să te uiți la ce au făcut bine alții înaintea ta.

Fiecare antreprenor are o idee despre cum și-ar dori să arate propriul site. Doar că, după ce ideile sale sunt puse în aplicare, există riscul de a fi tentat să implementezi și alte funcții, care nu fac decât să încarce inutil pagina și să îi știrbească din funcționalitate. Asta pentru că unii antreprenori văd lucrurile dintr-o perspectivă ușor greșită, pentru că nu văd pagina pe care ar avea nevoie să o vadă un client sau un consumator. În goana continuă de a impresiona clienții și a le arăta cât putem și ce știm, uităm să ne punem în locul lor. 

O pagină web bună ar trebui să îți afișeze în primele secunde tot ceea ce te interesează. Să nu stai să cauți la nesfârșit până când începi să resimți un ușor stres în urma căruia renunți, și pleci să cauți altă firmă cu un site ce te poate ajuta din prima încercare. 

Site-uri web cu design premiat

Cel mai important lucru când vine vorba despre design, este simplitatea. Less is more, iar dacă te concentrezi pe acest aspect vei realiza că nu e bine să aglomerezi nici măcar descrierea unei poze pe care o pui pe Instagram, cu atât mai mult un site web. Oamenii care vor să cumpere un produs vor să o facă rapid și eficient, și de cele mai multe ori nu au timp sau răbdare să parcurgă un munte de informații. 

Când nu știm cum să procedăm mai departe, ne uităm în stânga și în dreapta și încercam sa învățăm de la alții. Chiar și de la concurență, de exemplu. Tocmai de aceea am ales câteva site-uri care nu doar că arată bine, ci au și o funcționalitate de excepție. În lista de mai jos vei găsi cu siguranță cel puțin unul care te va inspira.

Mixbook

Un site care comercializează albume foto nu pare foarte interesant, în special în era pozelor digitale, în care cele mai prețioase și atent pozate amintiri ajung doar pe Instagram. Dar pentru cei care își doresc și o variantă tangibilă a celor mai importante evenimente din viața lor, există Mixbook. În primele câteva secunde de la accesarea site-ului vezi deja gama variată de produse oferite, niște recenzii de top și indicații legate de procesul de comandă. E nevoie de mai mult? În acest caz, nu. 

Potențialii clienți nu sunt buimăciți cu tot felul de detalii de care nu au nevoie ci primesc strict informațiile necesare care răspund întrebărilor lor, înainte ca acestea să se formeze concret în mințile lor. Navigarea simpatică prin sticky notes e foate ușor și intuitiv de folosit, se potrivește cu tematica paginii web și arată excelent.

Zillow

Căutarea viitoarei tale case implică de obicei nervi de oțel și multă răbdare. Din multitudinea de opțiuni, alegi ce se aliniază cel mai bine cu așteptările tale și bugetul de care dispui. Iar pentru că Zillow nu e doar un alt site de imobiliare, știe perfect care sunt probleme pe care le-ai putea întâmpina pe parcurs, și cum să te ajute să le rezolvi. 

Pe prima pagină ai toate opțiunile care te interesează: cumpărare, vânzare sau închiriere. De acolo demarezi ușor procesul tău. Iar marele plus este că poți salva ce îți place pentru a reveni cu ușurință mai târziu asupra opțiunilor favorite. Zillow nu arată doar bine, ci e și intuitiv și ușor de folosit chiar și pentru utilizatorii noi. Toate opțiunile sunt la vedere din prima și nu trebuie să stai să cauți și să te întrebi “oare unde o fi ascunsă fix funcția de care am nevoie”, exact în momentul în care ai nevoie de ea. 

Revols

E de la sine înțeles că orice site care vrea să arate profesionist are nevoie de imagini impecabile. Iar în unele cazuri, și de sunet pe măsură, mai ales dacă vinde căști. Revols îți arată pe prima pagină exact ce te interesează, adică produsul lor vedetă, însoțit de niște descrieri realizate cu un font ceva mai mare decât cel cu care suntem obișnuiți. Fapt care facilitează parcurgerea rapidă a paginii. Așa găsești imediat ce te interesează și tinzi să rămâi mai mult timp pe o pagină care prezintă atât de bine produsul dorit.

Pozele sunt simple însă de o calitate excepțională. Îți arată strict produsul și culorile disponibile pentru acesta. Fiecare pereche de căști e însoțită de o propoziție simplă care explică cea mai importantă caracteristică a acesteia. Nu lipsesc nici câteva recenzii de la companii de top, prețuri, detalii despre orice model și modalități ușoare de a le comanda. Visul oricărui consumator! 

Boosted

Layout-ul simplu dar modern și pozele de calitate fac diferența între ce ar putea fi un site de duzină și un magazin online profesionist. Fundalul alb al paginii ajută produsele să iasă și mai bine în evidență, iar imaginile detaliate nu mai lasă niciun dubiu utilizatorului cu privire la produsul pe care urmează să îl cumpere. În primele secunde vezi deja ce vinde Boosted, produsele fiind împărțite corespunzător pe categorii. Dacă te uiți mai atent la meniu, vei observa o secțiune care te ajută să alegi skateboard-ul sau scooter-ul perfect în funcție de așteptările tale, precum și o rubrică ce te ajută cu sfaturi legate de echipamentul de protecție. Simplu, la obiect și centrat foarte bine pe produse, Boosted e exemplul perfect de funcționalitate atractivă. 

Wobzer

E destul de obositor să te apuci să-ți refaci CV-ul de la zero, dar probabil că cel pe care îl folosești de atâția ani are un layout depășit, și chiar are nevoie de o schimbare. Aici intervine Wobzer, care este un site ce te ajută să îți construiești singur CV-ul, ghidat de pașii disponibili.

Pe prima pagină găsești avantajele pe care ți le oferă crearea unui CV cu Wobzer, diverse caracteristici, template-uri în mai multe limbi, modele de CV-uri deja realizate și exemple cu unele dintre firmele care au angajat utilizatori ai paginii. Simplă dar impresionantă, prima pagină te va convinge că ești unde trebuie pentru a-ți atinge scopul. Lucru pe care orice antreprenor și-l dorește de la site-ul lui. 

SeaStreak

Una dintre problemele cu care ne confruntăm atunci când călătorim, este deplasarea dintr-un loc în altul. Vrem sa vedem cât mai multe lucruri dar uneori e dificil să ajungem la ele. Mai ales când trebuie să traversăm apa. SeaStreak vine direct cu soluția oferindu-ți nu doar bărci sau bacuri, ci chiar opțiunea de a-ți planifica întregul traseu. 

Interfața site-ului e organizată în așa fel încât orice utilizator să își poată găsi ușor cea mai bună rută pentru călătorie. Opțiunile sunt vizibile în secunda în care accesezi pagina, fără căutări inutile sau alte bătăi de cap. Tot pe prima pagina afli și de ce este SeaStreak mai special decât alte firme care oferă aceleași servicii, un lucru foarte valoros într-o piață competitivă. Iar dacă planul călătoriei tale nu e foarte bine detaliat, site-ul îți oferă diverse sugestii și locații pentru o escapadă de vis.

WealthSimple

Investiția pare aproape o joacă de copil pe WealthSimple. Pagina este foarte bine segmentată și, pe lângă scopul evident al site-ului, primești și informații financiare împărțite în articole pentru începători dar și pentru persoane cu experiență în domeniu. Ai chiar și opțiunea de a calcula cât de viabil ar fi să investești în ceva, în funcție de venitul de care dispui. Găsești articole detaliate despre investiții, economii, taxe, criptomonede și multe alte lucruri interesante. 

Prima pagină e prietenoasă datorită unor gif-uri jucăușe care fac experiența utilizatorului lejeră și plăcută, din moment ce nu e vorba de tabele fără sfârșit și explicații stufoase care te obosesc mai degrabă decât să îți clarifice nedumeririle. Iar astfel brand-ul se diferențiază de pletora de pagini sau programe de investiții disponibile pe piață. 

În loc de concluzie…

Nu e ușor să alegi felul în care vrei să arate site-ul tău, însă nu e nici imposibil. Nu trebuie decât să încerci să gândești ca un consumator. Să realizezi ce ți-ar plăcea ție să vezi pe pagina ta web dacă ai fi client, să intuiești problemele grupului tău țintă și să oferi soluții. Lasă clienții să se convingă singuri de calitatea produselor sau serviciilor tale, fără să fie nevoie să trâmbițezi acest lucru pe site. Un layout simplu și clar e mai util și chiar mai elegant decât unul care te bombardează constant cu funcții ce nu sunt necesare.

Există mereu opțiunea de a cere ajutor în construirea paginii ideale. La Magic Agency știm să facem site-uri eficiente, plăcute ochiului și care convertesc. Împreună putem stabili identitatea vizuală a site-ului tău, pe care apoi să o aplicăm peste tot pe unde apari în online. E extrem de important să alegi regulile corecte de la început. Sună-ne să descoperim împreună care sunt acestea!

Alexandra T.