Programează un call gratuit:
+40763651571
hello@magicagency.ro

Cum să îți sporești puterea mentală așa cum o face magicianul David Blaine

Magie pentru orice business

David Blaine, un adevărat Harry Houdini al zilelor noastre, a trăit 44 de zile fără mâncare, și-a ținut respirația mai mult decât oricare altă persoană, a prins un glonț adevărat între dinți, a stat în vârful unei coloane de 100 de metri pentru 35 de ore fără somn, și multe altele. Repertoriul său de fapte de-a dreptul incredibile e departe de a se limita la simple apariții stradale. Dar cum a reușit să facă toate aceste lucruri? 

Pe lângă magie, mai sunt câteva lucruri ce trebuie făcute pentru a ajunge la un asemenea nivel. E vorba despre antrenament, exercițiu, diverse experimente și încercări, foarte multă ambiție, perseverență și putere mentală. Acestea sunt caracteristicele care se ascund în spatele fiecărei reușite, partea oarecum nevăzută a succesului. 

Cum să fii puternic mental ca David Blaine

De ce pare că nimeni și nimic nu-l sperie pe David? Are ceva ce noi, restul, nu avem? Sau este vorba doar despre antrenament și dedicare într-un anumit domeniu? Cum a reușit magicianul să treacă peste barierele pe care mulți dintre noi le găsim de-a dreptul imposibile? Ei bine, totul începe în mintea ta… 

  1. Curiozitatea te face mai puternic 

Blaine a învățat că ideea de a rămâne curios chiar și în fața morții mamei sale l-a făcut mai puternic, prin simplul fapt că, în loc să se întrebe “eu ce fac acum?” a privit toată întâmplarea ca pe “cea mai importantă lecție despre depășit frici din viața mea”. Când pierzi aproape tot ce considerai important în viață, scapi de multe frici și inhibiții și ai două opțiuni: să cazi pradă depresiei și să privești cum trece viața pe lângă tine, sau să îți iei destinul în propriile mâini și să faci tot ce poți pentru a ajunge din nou să trăiești, nu doar să supraviețuiești. Iar când consideri că nu mai ai nimic de pierdut, nu te mai temi de eșec. 

  1. Creativitatea te ține în viață 

David a ajuns la închisoare odată, pentru că a sărit un gard pe care nu trebuia să îl sară, în mijlocul orașului New York. Pentru a nu lua bătaie de la ceilalți prizonieri, și-a folosit creativitatea și le-a arătat acestora trucuri cu ce a găsit prin celulă. Dacă e să fim sinceri, dacă ne-am afla prin ceva minune divină în aceeași celulă cu David Blaine, nu l-am bate, dar probabil l-am agasa cu întrebări despre magie. Orice act creativ te poate scoate din cele mai întunecate momente. Și, după cum se vede, poate chiar să îți salveze viața. 

  1. Pierderea cuiva drag îți arată cum stau de fapt lucrurile în viață 

Când mama lui David a murit în brațele lui, magicianul și-a dat seama că, odată ce a pierdut totul, nu mai are nimic de pierdut, ci doar de câștigat. Uneori totul depinde de perspectiva din care privești lucrurile. Avem mereu de ales, chiar dacă uneori nu ne dăm seama de asta. Depinde de noi dacă lăsăm o situație neplăcută să ne demoralizeze, sau reușim să o transformăm într-o oportunitate. 

Singurul avantaj al experiențelor dificile este faptul că reușesc să-ți arate o altă perspectivă. Deși poate nu credeai că vei reuși să depășești moartea unei persoane dragi, ai supraviețuit. Prin comparație, orice altă situație nefastă pare ușor de înfruntat. 

  1. Postul de la mâncare și orice altceva 

Blaine este cunoscut pentru pasiunea lui de a încerca lucruri nebunești. Cum ar fi postul de 44 de zile în mijlocul Londrei, într-un acvariu din sticlă agățat de o macara deasupra celebrului Tower Bridge. Uneori limitele trebuie forțate și zonele de confort trebuie depășite. Doar așa ne putem da seama cât de puternici suntem de fapt. Iar David ne dovedește că secretul e o minte puternică și o determinare de fier. A rezistat David Blaine 44 de zile fără mâncare doar cu puterea minții? Așa se pare. Această reușită ne face să ne întrebăm de ce am fi noi în stare dacă am reuși să atingem un asemenea nivel de autocontrol. 

  1. Pregătește-te să rămâi calm în situații limită 

David s-a pregătit pentru recordul de ținut respirația sub apă exersând în ape pline cu rechini. Pentru că nicio situație ipotetică nu îți poate arăta cum ai reacționa când viața ta e în pericol, cât timp nu dai de un pericol real. Nu trebuie să te apuci să cauți activ situații periculoase pentru a afla dacă faci sau nu față. Dar nici să te închizi într-o cochilie pentru a evita orice risc nu te va ajuta să progresezi în vreun fel. Secretul este să poți evalua orice situație cât mai logic, și să iei măsuri rapid.

  1. Expune-te acelor frici care te paralizează 

Dacă vei face asta conștient, vei vedea că toate acele frici sunt nu doar ilogice, ci chiar ilare. La urma urmei cea mai rapidă cale să îți învingi fricile este să le înfrunți direct. Iar odată ce le-ai învins, poți fi calm știind că nu mai ai de ce să te temi. Gândește-te la lucrurile de care te temeai când erai mic, cu siguranță că multe dintre ele te amuză acum. Pe măsură ce înaintezi în viață și acumulezi mai multă experiență, îți dai seama că multe frici sunt nejustificate. Fă-ți curaj să le înfrunți și nu le lăsa să te țină pe loc.

  1. Învață să îți controlezi creierul 

Când simți că nu mai poți, setează scopuri iraționale, dar care să te ducă, încet dar sigur, spre destinația finală. Să spunem, de exemplu, că te-ai înscris la un maraton de zece kilometri deși nu ai mai alergat de ceva vreme. Știi că ai nevoie de puțin antrenament pentru a reuși. Dar trebuie să îți fie clar că nu vei reuși să alergi zece kilometri din prima. Setează-ți un țel de doi kilometri, apoi de cinci, de șapte, și tot așa, până ajungi la zece. Nu îți va fi ușor, dar nici imposibil. Trebuie doar să vrei cu adevărat, ca atunci când simți că nu mai poți, să mai poți puțin.

În loc de concluzie…

Ce face David Blaine nu e pentru toată lumea. Nu recomandăm să te arunci în ape pline de rechini sau să nu mai mănânci nimic cu săptămânile! Mintea noastră e cea care ne diferențiază de restul speciilor acestei planete și e capabilă de mult mai multe lucruri decât realizăm. Trebuie doar să o antrenăm cum trebuie, să ne forțăm și să ne depășim limitele. Iar din când în când, putem să ne bazăm și pe puțină magie.

Iar pentru un alt tip de magie, adică cea a apariției afacerii tale în online, poți apela la noi, Magic Agency. Ne pricepem la trucuri cu cărți, cu monede, levitații și iluzii cu foc. Legat de celelalte trucuri, îți dăm idei de afaceri, știm să facem site-uri web de la zero, realizăm logo-uri, identitate vizuală, brand story, conținut pentru site-uri și bloguri, expunere organică sau plătită și multe altele. Sună-ne!

Alexandra T.

 

Leave a Reply