
Dacă ar fi să ne gândim la unul dintre cele mai faimoase site-uri de trucuri de magie din lume, primul nume care ne-ar veni în minte ar fi penguinmagic.com. De ce? Pentru că e un nume simplu, scurt, haios și interesant, practic foarte ușor de memorat. Acesta este scopul unui nume potrivit: eficiența. Un nume lung și complex, cu multe caractere și poate și o cratimă ici-colo, nu face decât să deruteze utilizatorii și să-i facă să se întrebe “oare cum se numea pagina?”
Ca antreprenor care are afacerea și în online, îți dorești să ai cât mai mulți vizitatori pe site, să afle cât mai multă lume de afacerea ta. Pe lângă formatul și conținutul paginii, trebuie să te gândești la prima impresie pe care o lași oamenilor. Dacă vrei un impact de amploare, trebuie să ai, în primul rând, un nume foarte bun. Ceva care să reprezinte firma și obiectul acesteia, și să fie scurt și la obiect, cât mai ușor de ținut minte în era în care atenția publicului e dificil de captat și reținut.
Cum să alegi un nume de site grozav
Pentru a fii sigur ca vei găsi un nume potrivit pentru site-ul tău, trebuie să ții cont de câteva reguli care îți vor ușura munca. Am vrea să putem spune că poți alege un nume care îți place ție dar după cum știm, gusturile nu se discută. Dacă un nume ți se pare foarte inspirat, e posibil să nu fie văzut la fel de restul lumii. În continuare vom discuta despre cei mai importanți factori care te ajută să găsești numele perfect pentru domeniul web al afacerii tale.
Lungimea numelui
Care e cel mai simplu nume care îți vine în minte când te gândești la un site anume? Fie el faimos sau nu, noi ne-am gândit la Google. E un cuvânt scurt, simplu, ieșit din comun și astfel ușor de memorat, deși este un cuvânt readaptat. Și se pretează foarte bine ca și nume de site, fiind atât de eficient. De regulă, ar fi bine să îți găsești un nume de site format din maxim 15 caractere, pentru a-l face ușor de ținut minte. Cu cât e mai scurt, cu atât mai bine. Ideal ar fi ca numele site-ului tău să fie compus dintr-un singur cuvânt. Dar dacă nu se poate, încearcă să nu folosești mai mult de 2-3 cuvinte cel mult.
Simplitatea domeniului
Adu-ți aminte când erai pe băncile școlii și trebuia să fii nu numai treaz, ci și implicat în orele în care profesorii îți perindau prin fața ochilor cele mai complicate și întortocheate formule. Reușeai să ieși de la oră cu lecția învățată? Dacă da, meriți o medalie, pentru că ești o raritate. Majoritatea oamenilor nu reușesc să țină minte din prima frazele complexe sau numele site-urilor lungi și complicate. Un nume simplu poate face minuni. Nu trebuie să epatezi ca să ieși în evidență, cel puțin nu în acest context. Less is more, când vine vorba de numele paginii tale web.
Un nume memorabil
Dacă nu poți ține minte numele unui site din prima, de vină nu ești tu, ci numele în sine. Indiferent că folosești numele tău, un cuvânt existent sau unul inventat, ai grijă să sune bine și să aibă „priză” la public, să fie catchy. Un nume generic sau banal e ușor de uitat. Trebuie să trezești o emoție în mintea utilizatorului pentru a fi sigur că te va ține minte și se va gândi automat la tine, atunci când va avea nevoie de un produs sau serviciu care se regăsește în repertoriul tău.
Fără numere și cratimă în nume
Știm că e frumos, corect și indicat să folosești cratima acolo unde își are rostul. Însă când vine vorba de numele unui site, e recomandat să o omiți. E mai ușor să scrii fără cratime, asta știm cu toții. Indiferent că vrei să introduci cratimele din motive optice, pentru a delimita niște cuvinte sau pentru că așa ar fi corect gramatical, e mai indicat să faci abstracție de ele. Iar dacă vrei să păstrezi integritatea gramaticii, poți reformula. La fel și cu numerele. Dacă nu sunt absolut necesare, nu au ce căuta în denumirea paginii tale web. Numele construite exclusiv din litere, fără alte simboluri suplimentare, sunt mai ușor de reținut și de tastat. La urma urmei, asta e tot ce contează.
Cuvântul cheie trebuie să apară în www-ul tău
Despre cuvintele cheie și SEO am mai discutat deja pe blog. Pentru a ajunge cât mai sus în lista rezultatelor unui search pe Google, trebuie să folosești cuvintele cheie corecte. Le poți identifica prin analizarea publicului tău țintă. Odată ce le-ai găsit, ar fi grozac dacă le-ai putea încorpora cumva în numele paginii tale. Așa îți asiguri din start o prezență de top în cadrul motoarelor de căutare, fiind o metodă foarte bună de a-ți propulsa site-ul spre noi vizitatori și clienți.
În loc de concluzie…
Numele paginii tale web este o chestie personală, care trebuie gândită bine și nu trebuie făcută în grabă. Este un lucru permanent, cu care rămâi pe viață. Sau, în orice caz, pentru foarte mult timp. Dacă ai și doar o umbră de dubiu în privința unui nume, e semn că acela nu e “alesul”. Trebuie să fii sigur în momentul în care îl alegi pentru că va reprezenta atât firma ta, cât și pe tine ca persoană și antreprenor. Abia atunci când găsești o denumire de care te simți mândru și care crezi că reprezintă esența valorilor tale, poți spune ca ai găsit numele de domeniu ideal.
Poate că momentan te simți ușor depășit de situație. Nu uita că soluții există aproape la tot pasul. La Magic Agency îți putem oferi toate ideile și instrumentele digitale de care ai nevoie pentru a-ți prezenta afacerea așa cum merită în mediul online. Numele nu ți-l putem oferi, dar te putem ajuta să-l alegi pe cel mai bun! Sună-ne să descoperim împreună cum putem obține cele mai bune rezultate pentru business-ul tău.