Programează un call gratuit:
+40763651571
hello@magicagency.ro

Cum să folosești Instagram pentru a-ți promova afacerea în online

Magie pentru orice business

Trecute sunt vremurile în care Instagram era o platformă destinată în principal tinerilor. Fiind o aplicație intuitivă și ușor de folosit, a ajuns să câștige tot mai multă popularitate printre utilizatorii de toate vârstele. Cel mai mare avantaj? Activând pe aceasta platformă, ai automat acces la un public vast și îți poți crește afacerea mai ușor decât pe alte rețele sociale. Singurele condiții pentru a-ți putea dezvolta o comunitate, este să ai conținut de calitate și să ai activitate regulată, adică cel puțin pentru început, să postezi des. Ddacă vrei să ai și alți ași în mânecă, acest scurt dar cuprinzător ghid îți va dezvălui și alți factori de care trebuie să ții cont pentru a avea succes pe Instagram.

Postări originale, publicate regulat

Cel mai important lucru care te ajută să crești organic, adică fără să cheltui bani, pe Instagram, este să ai conținut original și de calitate. Gândește-te la cel mai inedit și interesant mod de a-ți prezenta afacerea și încearcă să transpui acest lucru în postări. Nu uita că Instagram este în primul rând o platformă vizuală, deci pozele pe care le folosești trebuie să fie calitative, editate corect și să facă utilizatorul să se oprească asupra lor. Asta nu înseamnă să te apuci să folosești culori țipătoare sau fundaluri haotice doar ca să atragi atenția. Postările sunt pentru utilizatori, nu pentru tine.

Pentru ca lumea să îți poată găsi postările cu ușurință, e important să folosești așa-numitele hashtags. Ele reprezintă factorul de sortare și categorizare al Instagramului. Sunt cuvinte cheie, însoțite de celebrul “#” la început. Când folosești un anumit hashtag, postarea ta va apărea de fiecare dată când un utilizator va căuta cuvântul respectiv. Ai grijă ca hashtag-urile pe care le folosești să fie relevante pentru brandul și conținutul tău. Gândește-te la ele ca la un fel de monedă de schimb virtuală, pentru că postările însoțite de hashtag-uri au parte de mai multă interacțiune și atenție din partea utilizatorilor. Poți folosi până la 30 de hashtag-uri la o postare.

Un alt lucru important pe care îl poți integra ușor în postări este locația. Astfel, oamenii află adresa firmei tale, în ce oraș activezi și unde te pot găsi. Afișarea locației îți va oferi mai multă expunere și e o modalitate de a atrage oameni și potențiali clienți fără efort. Tag-urile, sau etichetările, se folosesc tot cu scopul de a obține mai multă expunere. Etichetând pe cineva, persoana respectivă va primi o notificare și va fi redirecționată automat către postarea ta, fapt care o va încuraja să interacționeze pe pagina ta.

instagram

Instagram Stories: ce, cum și unde?

Stories sunt o funcție a Instagramului care a apărut în anul 2016. Scopul lor este să redea poze sau videoclipuri de moment, care vor rămâne active timp de 24 de ore. Poveștile de pe Instagram au evoluat în timp, iar momentan se bucură de chiar mai multă atenție decât postările din feed. Dacă te gândeai că aceste Stories nu sunt pentru tine, ar fi timpul să le dai o șansă.

Conținutul pentru Stories poate fi ridicat la nivel profesionist prin câteva trucuri simple. Când editezi un Story, ai mai multe opțiuni. Una dintre ele sunt sondajele. Poți cere părerea urmăritorilor tăi în legătură cu diverse produse, servicii sau evenimente prin aceste sondaje. Pe lângă opiniile și preferințele oamenilor, obții și interacțiune. Alte opțiuni care generează interacțiune sunt chestionarele, cronometrul (mai ales când urmează să lansezi un produs nou) sau ”Ask me a question”, care permite urmăritorilor să te întrebe diverse lucruri pe care vor să le afle despre tine sau brandul tău.

Mai poți folosi Stories pentru tutoriale scurte, sfaturi și indicații cu privire la produsele tale, sau momente de la birou cu colegii. Poți inclusiv să îți distribui cea mai recentă postare în Story pentru a atrage atenția asupra ei. Iar dacă ai fost etichetat în alt Story, nu ezita să-l distribui și tu!

Interacțiunea cu urmăritorii tăi

Prezența ta în online nu se rezumă doar la a posta ceva, după care să nu mai intri 3 zile pe platforma respectivă. Pentru a putea crea o legătură cu urmăritorii și comunitatea din care faci parte, trebuie să și dai, ca să primești ceva în schimb. Folosește cu încredere butoanele de Follow și Like și interesează-te de subiectele pe care le abordează utilizatorii. Dacă ai o părere, poți lăsa comentarii sau să pornești discuții, însă fără să devii ironic sau răutăcios. Oamenii vor să vadă activitate pe rețelele sociale, și să simtă că persoana din spatele contului de business e acolo și pune preț pe părerea lor.

instagram

Concursuri, promoții, gratuități

Dacă vrei să crești mai repede și să îți consolidezi poziția în rețelele sociale, poți organiza diverse concursuri pe Instagram. Cu reguli simple, cum ar fi ca utilizatorii să dea follow contului, like la postări, sau să eticheteze doi prieteni în comentarii. Ca premiu, poți pune la bătaie un produs sau un serviciu al firmei tale. Scopul acestui concurs este să atragi atenția asupra contului tău și să ajungă vorba despre tine la cât mai multe persoane. Singurul risc e ca lumea să îți dea unfollow după încheierea concursului, dar și dacă o va face, va fi un procent relativ mic. Dacă ai promoții sau diverse reduceri poți foarte bine să le comunici pe Instagram. Poți să adaugi un link spre postările tale direct la pagina ta web, astfel oamenii vor putea să comande mai rapid.

Strategia afacerii tale pentru Instagram

Pe lângă prezență constantă, conținut de calitate și interacțiune, ai nevoie și de o strategie de marketing pentru contul tău de Instagram. Dacă ai deja un cont de Instagram pentru afacerea ta, ai făcut deja primul pas. Dacă ești abia la început, caută-ți comunitatea prin intermediul clienților tăi. Apoi poți folosi diverse hashtag-uri pentru a găsi persoane relevante pentru domeniul tău. De exemplu, dacă activezi în domeniul imobiliar, poți căuta #imobiliare. Poți învăța atât de la concurență cât și de la ”titanii” branșei tale. Uită-te ce postează, ce hashtag-uri folosesc, cum comunică.

Analizează-ți profilul și concentrează-te pe prima impresie pe care ți-o lasă. Ca poză de profil, cel mai indicat este să postezi logo-ul tău. În secțiunea Bio, poți scrie foarte pe scurt cu ce se ocupă firma ta, apoi neapărat să adaugi pagina ta de web și adresa firmei. Ceilalți utilizatori trebuie să își poată da seama din prima cu ce te ocupi și cum te pot găsi. Încearcă să nu îți faci exagerat de multă reclamă. Postează des, calitativ și interacționează cât mai mult. Poți apela și la influenceri pentru o ascensiune și mai rapidă, însă despre asta vom discuta mai pe larg în articolele viitoare.

Nu te descurci singur?

Orice strategie de marketing pe rețelele sociale are nevoie de îmbunătățiri constante. Ca antreprenor, vei vrea să te concentrezi mai mult pe afacerea ta și pe produsele tale, și mai puțin pe partea de social media. Partea bună e că Magic Agency se poate ocupa de partea aceasta pentru tine, mai nouă și în continuă schimbare. Am lucrat în jurnalism, în crearea de conținut și în realizarea de brand stories de când ne știm, adică de mai bine de 10 ani. Ne ocupăm de canalele tale de social media de la zero, și te vom aproviziona mereu cu conținut calitativ și relevant pentru comunitatea ta, indiferent că e în format foto, video sau text. Vom avea grijă să obținem rezultatele pe care le aștepți.

Sună-ne, iar noi vom pune bazele ascensiunii tale în social media!

Alexandra T.

 

Leave a Reply