Programează un call gratuit:
+40763651571
hello@magicagency.ro

Cum îți creezi un site online pentru afacerea ta în șapte pași simpli

Magie pentru orice business

site online

Ca orice antreprenor care se respectă, te gândești cu siguranță la noi idei de promovare a afacerii tale. Fie ca ești la început de drum sau ai deja o bază de clienți fideli, una dintre cele mai simple soluții pentru a-ți crește afacerea este “debutul” în online. Un site bine pus la punct și o prezență constantă pe rețelele sociale îți pot asigura accesul la mult mai mulți clienți, creștere semnificativă a venitului și vei putea oferi disponibilitate 24/7 vizitatorilor tăi. Iar dacă ai nevoie de un mic imbold pentru a te decide să pui bazele unui site online pentru afacerea ta, în acest articol îți arătăm cum poți face asta în șapte pași simpli.

1. Alegerea domeniului

Pentru început, trebuie să îți alegi un domeniu pentru site-ul tău. Dacă grupul tău țintă se află în România, atunci este simplu: vrei domeniu “.ro”. Dacă te adresezi și clienților internaționali, este mai indicat să folosești extensia “.com”. Numele site-ului trebuie să reflecte afacerea ta, așa că nu căuta ceva generic, ci încearcă să găsești ceva reprezentativ. Alege un nume ușor de tastat și de pronunțat, preferabil sub 15 caractere, pentru a fi ușor de ținut minte. Poți încorpora și cuvinte cheie din nișa ta însă gândește pe termen lung, nu te ghida după expresii care sunt pe val pentru moment.

2. Identitatea vizuală

În continuare trebuie să te ocupi de partea vizuală, adică de logo și de tema paginii tale. La fel ca numele, logo-ul trebuie să ilustreze branșa în care activezi și să fie reprezentativ pentru tine. Iar în tema paginii, este bine să poți incorpora culorile din logo. 90% din informațiile transmise către mintea umană sunt vizuale și sunt procesate mai repede decât textele. Astfel pozele și imaginile folosite trebuie sa aibă cea mai bună calitate și să fie editate într-o manieră profesionistă. La urma urmei site-ul tău de business e tot un fel de carte de vizită, și deci trebuie să arate ca atare. Orientează-te către un layout modern, aerisit și simplist, care să nu agreseze vizitatorul. Mai multe detalii tehnice găsești aici.

3. Pagini și blog

Paginile adiacente unu site online principal trebuie să conțină cât mai multe detalii despre produsele oferite sau serviciile prestate. Aceste pagini au rolul de a descrie amănunțit afacerea ta și de a oferi cât mai multe informații vizitatorilor, adică viitorilor tăi clienți. Gândește-le în așa fel încât orice persoană să primească un răspuns concret oricărei întrebări ar avea-o despre produsul sau serviciul tău. Mai apoi adaugă un blog, unde poți de exemplu să răspunzi la întrebările pe care le-ai primit cel mai frecvent, cu răspunsurile aferente. Sau poți scrie o serie de articole în care oferi informații detaliate despre fiecare subiect de interes pentru potențialii tăi clienți.

4. Conținut

Conținutul paginilor trebuie gândit astfel încât să ofere vizitatorilor ceva util și de valoare. Secțiunile esențiale ale unui site comun sunt “Despre noi”, “Servicii”, “Produse” și “Contact”, însă pe lângă aceste informații trebuie să atragi lumea într-un mod anume. Indiferent că le oferi informații detaliate despre un subiect sau le dai conținut care îi inspiră și îi motivează, trebuie să-i faci mereu curioși. Așa te vor ține minte, vor accesa pagina ta mai des, iar șansele sa îți comande produsele sau sa îți solicite serviciile vor crește exponențial.

5. Funcționalitatea site-ului

În momentul în care accesează site-ul tău, vizitatorii ar trebui să poată găsi instant ceea ce caută. Ca și client al unei anumite bănci, am pretenția să pot efectua plăți online și diverse tranzacții simplu și rapid. În realitate, am nevoie de două aplicații doar ca să mă loghez, dar și de vreo trei confirmări pentru o singură tranzacție. Un site funcțional nu e acela care te asaltează din start cu mii de opțiuni, sau complică cele mai banale lucruri, ci acela care îți ușurează munca și te ajută să devii mai eficient ca om și deci client.

6. Social media

Dacă ai văzut deja The Social Dilemma, ți-ai dat probabil seama că singurul lucru pe care rețelele sociale îl vor de la tine este timpul tău. Cheia conturilor business de succes este un conținut excelent și activitate constantă. Nu trebuie sa postezi chiar în fiecare zi pe un site online, însă pentru început ar fi indicat să o faci măcar de 3 ori pe săptămână.

De ce să-ți lansezi afacerea și pe rețelele sociale? În primul rând e o ocazie gratuită pentru a-ți face firma cunoscută. Însă trebuie să faci distincția între contul de business și cel privat. Pe contul tău personal poți posta meniul de la prânz. Dar pe contul afacerii tale, prânzul ar fi o alegere inspirată doar dacă e însoțit de restul echipei.

Apoi, ai la dispoziție mai multe platforme pe care te poți prezenta chiar și pe tine, omul din spatele afacerii tale. În acest mod devii mai accesibil pentru clienții tăi și îți poți consolida relația cu ei. Nu trebuie să postezi toată ziua doar reclame pentru firma ta, pentru că după o vreme devine redundant.

Cel puțin două din trei postări trebuie să le ofere ceva de valoare clienților tăi. A treia poate fi despre firma ta. De ce? Pentru că algoritmii răsplătesc utilizatorii activi. Platformele relevante în România sunt Facebook, Instagram și LinkedIn. Poți începe să te familiarizezi ușor cu fiecare în parte și apoi vei vedea ce conținut se potrivește fiecărei platforme, dar mai ales, ce fel de conținut ți se potrivește ție.

7. Ziua lansării

Ne pregătim de ziua lansării site-ului tău. Acesta nu trebuie să fie neapărat gata 100% ca să poată fi accesat. Poți face o pagina de prelansare pentru a-l promova, cu un cronometru care să arate în cât timp va deveni activ. Apoi te apuci de distribuiri pe rețelele sociale. Așa vei genera entuziasm și interes din timp. Nimeni nu va petrece prea mult timp pe un site nou și în general fără conținut, deci încearcă să publici cel puțin 3 piese de conținut grozav înainte de orice.

Acestea pot fi postări cu indicații, sfaturi de la experți în legătură cu un subiect anume, poate chiar sfaturi practice pentru rezolvarea unei probleme des întâlnite în domeniul tău de activitate, tutoriale, întrebări frecvente sau o listă cu definițiile domeniului tău. Încearcă să creezi o conexiune cu vizitatorii paginii prin opțiunea de a se abona la un newsletter. Poți să le oferi ceva la schimb, cum ar fi reduceri la prima comandă sau chiar produse gratis. Iar ca să-ți faci viața mai ușoară, te poți familiariza din timp cu SEO si Google Analytics, uneltele tale de nădejde.

În loc de concluzie…

Să îți lansezi afacerea în online nu e ușor dacă nu ai experiență în creare de site-uri web, social media, SEO și promovare. Cu o experiență de mai bine de 10 ani în domeniu, Magic Agency te ajută să ajungi în fața acelor oameni care vor deveni într-un final clienții tăi. Facem asta prin crearea unui site web special dedicat afacerii tale, precum și canale de social media, optimizare SEO, link marketing, expunere organică sau plătită și alte tehnici care să te ajute să reușești ce ți-ai propus.

Începem de la zero cu orice afacere și implicit site online, fie că există sub formă de idee sau este deja implementată. Îți găsim domeniul ideal, realizăm site-ul în WordPress, cel mai ușor de utilizat mediu pentru pagini web din lume, realizăm designul și identitatea vizuală, conținut pentru site și blog, canale de social media, SEO, expunere organică și contra cost. Într-o frază, apari în online ca prin minune!

 

Leave a Reply