
La origini, Three Card Monte era, așa cum îi spune și numele, un truc magic bazat pe trei cărți de joc. Cele trei, două la fel și de regulă o damă de culoare roșie, erau puse pe o masă, una cu fața în sus, celelalte cu fața în jos. Magicianul întorcea apoi și cartea-minune cu fața în jos, lăsând spectatorii să ghicească care din cele trei cărți era aceasta. Aceștia ratau răspunsul de fiecare dată.
Apoi, în anii 90, faimosul iluzionist David Blaine a îmbunătățit acest simplu truc și l-a adus la rang de magie stradală, folosindu-se de multă creativitate și, desigur, magie. Tot o formă de magie, doar că mai explicabilă, a ajuns să fie și marketingul. Nu putem fi cu toții David Blaine, însă putem apela la diverse tehnici și secrete pentru a ne promova afacerile. Tocmai din acest motiv am găsit în jobenul nostru 5 secrete digitale importante, care te ajută să dai un avânt afacerii tale.
Interfața user friendly
Chiar dacă multă lume știe să folosească un smartphone sau o tabletă, oamenii preferă ca acțiunile lor pe aceste dispozitive să poată fi efectuate cât mai simplu. Interfața are rolul de a ajuta utilizatorul să ajungă unde vrea în câteva clickuri. Adică trebuie sa fie ușor de folosit și foarte eficientă. Nu vrei ca utilizatorul să se rătăcească în tot felul de opțiuni alambicate. Dacă procesul de comandă devine prea dificil, posibilii tăi clienți vor pleca să caute ceva mai simplu și să se scutească de stres și dureri de cap. Ține minte că timpul tuturor e valoros.
Adunarea și interpretarea datelor
Da, statisticile pot fi plictisitoare, însă te ajută să înțelegi ce vor clienții tăi de la tine. Site-ul tău îți arată de câte ori a fost accesat, ce articole sau produse au primit mai multă atenție și unde au zăbovit vizitatorii cel mai mult. Postările din rețelele sociale îți arată câte persoane le-au vizualizat, ce interacțiune a existat în urma lor și de câte ori au condus oamenii către profilul tău. Dacă cifrele stagnează, înseamnă că trebuie să schimbi ceva.
Trebuie să analizezi constant activitatea și răspunsurile primite la postările tale, articolele sau campaniile de marketing, să aduni date non-stop pentru a ști ce poți optimiza în campaniile viitoare și ce procese pot fi îmbunătățite. Nicio afacere nu poate avea succes dacă statisticile nu sunt analizate și interpretate corect. În funcție de branșa în care activezi sau serviciile pe care le oferi, vei decide singur cât de des e nevoie să analizezi datele și răspunsurile clienților, precum și ce trebuie să faci pentru a-ți îmbunătăți modul de abordare.
Anunțuri de sărbători
Dacă ești genul de persoană care mizează pe anunțuri plătite, poate părea oarecum contraintuitiv să pornești anunțuri în perioada Crăciunului, spre exemplu. Însă are sens pentru că sărbătorile sunt perioadele în care majoritatea oamenilor au concedii, sunt liberi, pot petrece mai mult timp atât cu familia, cât și pe internet sau pe rețelele sociale. În aceste perioade oamenii sunt și mai tentați să facă shopping online, indiferent că iau cadouri pentru cei dragi sau vor să-și satisfacă un moft.
Evenimentele sportive sau politice se potrivesc tot la fel de bine ca sărbătorile. Sunt chiar și un prilej bun de a-ți face campanii interesante, încorporând campionatul european de fotbal, de exemplu. Același lucru e valabil și pentru perioadele de concediu, cum ar fi lunile de vară. Practic orice moment în care oamenii nu sunt stresați de muncă și au timp să se relaxeze, e prielnic promovării afacerii tale.
Micro influencerii
Un influencer e o persoană care activează în rețelele sociale și are un public, de regulă, mare. În funcție de mărimea acestui public, adică urmăritorii de pe rețelele sociale, influencerii pot fi împărțiți în 3 categorii: micro, macro și mega. Micro influencerii au între 10.000 și 100.000 de urmăritori, macro au între 100.000 și 1.000.000, iar mega influencerii au peste 1.000.000 de urmăritori și sunt de obicei vedetele, numele mari din industria entertainmentului. Influencerii au acest nume pentru că părerile și acțiunile lor influențează următorii să facă diverse lucruri.
Cei mai mulți influenceri intră în categoria micro. Ei sunt mai specializați decât cei macro și își aleg anumite nișe în care să activeze, cum ar fi lifestyle, modă, călătorii, gastronomie, creșterea copilului, îngrijire personală, dezvoltare personală etc. Astfel câștigă încrederea publicului lor, care la rândul său devine foarte loial, implicat și relevant. Iar tocmai acest public e motivul pentru care o colaborare cu un influencer merită încercată. Ocupația lor principală e să posteze pe Instagram, deci conținutul pe care îl oferă va fi de fiecare dată calitativ și constant.
Influencerii au o relație foarte strânsă cu urmăritorii lor, emană autenticitate, răspund mereu comentariilor și mesajelor și sunt în general foarte atenți la nevoile publicului lor. Trebuie doar să găsești influencerul potrivit branșei în care activezi și să te interesezi apoi ce costuri implică o astfel de colaborare. Cu cât au un număr mai mare de urmăritori, cu atât șansele să-ți aducă mulți clienți sunt mai mari, însă și costurile tale vor fi mai semnificative.
Stimulare vizuală
Pentru că oamenii sunt mereu pe fugă sau foarte ocupați, se bazează foarte mult pe laptop și smartphone pentru a-și rezolva neajunsurile. Iar când caută ceva, vor sa găsească acel lucru cât mai repede și mai ușor. Din acest motiv, aspectul vizual al strategiei tale de dezvoltare e foarte important. Vrei să prinzi atenția potențialilor clienți cât mai repede și să le transmiți automat mesajul care îi va convinge să apeleze la produsele și serviciile tale.
Conținutul în format video bifează toate căsuțele și e foarte apreciat în secolul vitezei. Un antreprenor inovativ care urmărește trendurile și încearcă, pe cât posibil, să țină pasul cu ele, are mai multe de câștigat decât unul care crede că există doar o singura modalitate de a face lucrurile și nu îl interesează sa facă ceva nou. Încearcă să îți prezinți produsele și serviciile prin videouri și ai grijă să oferi conținut calitativ, informații interesante și relevante și imagini, culori și cuvinte cheie remarcabile.
În loc de concluzie…
Dacă te întrebi cum interpretezi corect statisticile paginilor tale, cum să construiești și să pornești anunțuri care să ajungă la publicul țintă, sau cum să pui în aplicare alte strategii de marketing care îți dau bătăi de cap uneori, nu uita că nu ești singur! Creșterea și dezvoltarea unui brand poate fi destul de dificilă dacă nu ai timpul sau cunoștințele necesare să faci tot ce ți-ai dori. La Magic Agency, noi îți dăm idei de afaceri, știm să facem site-uri web de la zero, realizăm logo-uri, identitate vizuală, brand story, conținut pentru site-uri și bloguri, expunere organică sau plătită și multe altele. Sună-ne!
Alexandra T.