Programează un call gratuit:
+40763651571
hello@magicagency.ro

Cinci lucruri la care trebuie să renunți pentru ca afacerea ta online să aibă succes

Magie pentru orice business

afacerea ta online

Să clădești afacerea ta online de succes, indiferent de domeniul pe care îl alegi, nu este ușor. Trebuie în primul rând să renunți la multe lucruri de care ții neapărat, fie că vrei sau nu. Nu doar lucruri simple, precum un loc de muncă nociv. Ci lucruri pe care trebuie să le sacrifici și care te vor ajuta direct să îți construiești afacerea de vis. Orice afacere are nevoie de un timp de dezvoltare, de cunoștințe și pricepere, inteligență și creativitate, și dedicare 100%.

Am întocmit o listă cu cele mai importante cinci lucruri la care trebuie să renunți atunci când te decizi să-ți începi aventura unei afaceri în online. Nu este nevoie să ai o firmă mare, să faci parte dintr-un conglomerat, sau să ai tone de bani pentru a fii de succes în afaceri. Trebuie să te axezi pe satisfacerea fiecărui client care îți trece pragul, fie el și virtual. Acest model funcționează, și va funcționa la nesfârșit. Însă cu ce costuri? Dacă ești dispus să renunți la cele cinci lucruri de pe lista de mai jos, vei vedea că afacerea ta online va deveni imediat o realitate.

Negativitatea

Cel mai greu de lăsat la o parte lucru atunci când îți deschizi o afacere nouă este negativitatea. Acea stare mentală care îți spune mereu că faci ceva rău. Că nu faci ce ar trebui să faci, sau că ai călcat strâmb, ai intrat pe o cale greșită, și lista poate continua. Mintea noastră însă trebuie să învețe să asculte de noi, nu invers. Lasă negativitatea deoparte și învață-ți mintea să se axeze pe lucruri pozitive, și pe momentul prezent.

Magic Agency a început ca un brand mic, personal, de servicii de scriere online în 2017. În acel an, fondatorul agenției făcea 83 de dolari pe lună din crearea de conținut, adică în jur de 3 dolari pe zi. Se întreba mereu dacă era pregătit să devină propriul său șef, pentru că nu era sigur dacă era sau nu bun la conținut. În 2018, a decis să lase negativismul deoparte și să se apuce serios de treabă, celebrând fiecare mică victorie. A funcționat de minune!

Pierderea de vreme

Doi oameni au foarte puține lucruri în comun, de obicei, deși sunt făcuți din aceleași “materiale”. Când vine vorba despre obiceiuri și caracteristici, puține sunt perechile de oameni care să facă aceleași lucruri zi de zi. Însă există un obicei pe care îl împărtășim cu toții, indiferent de unde ne aflăm în viață. Anume, toți avem 24 de ore într-o zi. Nicio secundă în plus, sau în minus. După ce ne ocupăm de lucruri precum dormit, mâncat, familie, muncă, pasiuni și spiritualitate, ce facem cu restul celor 24 de ore ne diferențiază de ceilalți.

Majoritatea dintre noi pierdem vremea, de obicei, după ce ne-am terminat rutina zilnică. Oricare dintre noi am stat și stăm ore în șir pe internet fără vreun țel în minte, doar verificând rețelele sociale la nesfârșit. Dacă vrem să realizăm ceva, cum ar fi o companie online de succes, trebuie să ne delăsăm de telefon. De social media, de urmăritul la nesfârșit de filme și seriale, de serile prin cluburi sau de vacanțele interminabile. Nu definitiv, ci într-o importantă măsură. Dacă putem să ne lipsim de acele lucruri care ne irosesc timpul, vom avea timp berechet pentru acele lucruri care ne cresc afacerea, și ne fac mai buni și mai pregătiți pentru orice.

Companie nepotrivită

Prietenii tăi sunt și buni, și răi. Unii prieteni sunt acolo pentru a te sprijini, în timp ce alții au scopul de “teroriști” și de a te trage în jos. Se spune că trebuie să ai mare curaj pentru a-ți înfrunta inamicii, dar și mai mare pentru a-ți înfrunta prietenii. Sau pentru a te despărți de cei care nu îți aduc niciun fel de beneficiu că sunt în preajma ta mereu. Compania nepotrivită e nocivă de-a dreptul. Nu doar pentru tine ca manager și pentru afacerea ta online, ci ca și un om oarecare.

Dacă stai pe lângă oameni care nu pot crește, te vei opri și tu din a te dezvolta la rândul tău. Dacă, pe de altă parte, te înconjori de luptători, de oameni de succes și care văd totul într-o lumină de “mai bine”, atunci vei deveni și tu unul dintre ei. Practic ești suma celor mai apropiați 5 oameni din jurul tău. Lasă compania nepotrivită deoparte, și axează-te pe acei oameni de la care poți învăța ceva în fiecare zi.

Influencerii

Nu, nu ne referim aici doar la acei influenceri de pe Instagram. Când spunem “influenceri”, ne referim la acei oameni care încearcă să te influențeze așa cum vreau ei să îți trăiești viața. Acei oameni care vor să îți trăiască ție viața. Părinți, frați sau surori, rude de toate felurile, până și soțul sau soția, după caz. Toți acești oameni care au o influență oarecare asupra ta trebuie să revină la stadiul inițial. Acela pentru care i-ai ales sau te-au ales să îți fie aproape. 

Nu trebuie să te mulezi după ei, atunci când ești gata să iei o decizie. Îi asculți, da, însă tu ești cel care decizi ce și cum. Viața este și așa grea și scurtă, la fel cum este și cea de business. Riscă, fă exact ce vrei, și vei avea succes sau vei învăța ce să nu faci data viitoare. Tu trebuie să fii singurul tău influencer, nimeni altcineva.

Mediocritatea

O veche zicală zice cam așa: Dacă faci ceva ce poate face oricine altcineva, vei deveni un oarecare. Asta se traduce prin mediocritate, o stare de echilibru, poate chiar financiar sau de viață în general. Însă care “netratată” duce pe termen lung la dezabilitare și la pierderea interesului inițial în orice făceai. Dacă vrei să te remarci față de restul sutelor sau miilor de persoane care au afaceri ca a ta, trebuie să ieși din ordinar. 

Trebuie să faci ceva extraordinar. Să ieși din mediocritate. Majoritatea fac ceva ordinar și se așteaptă la rezultate incredibile. Viața nu funcționează așa, după cum știm. Doar acțiunile și deciziile ieșite din comun vor duce la un rezultat extraordinar.

Leave a Reply