Programează un call gratuit:
+40763651571
hello@magicagency.ro

Cele mai bune cinci cărți pentru creativitate de citit în 2023

Magie pentru orice business

Există foarte multe cărți pentru creativitate în lumea asta, pe care le poți citi pentru a crește atât ca profesionist, cât și ca persoană. Asta pe lângă diverse cursuri, webinare, seminare sau workshop-uri, live sau online. Marele avantaj al cărților este că nu te limitează ca orar, nu ai un termen limită pentru a le citi și efectiv poți face acest lucru când vrei tu și, mai important, când ai timp. Și poftă de citit.

Cărțile de dezvoltare personală sau profesională au scăzut în popularitate în ultimii ani. În mare pentru că există multe care nu se ridică la nivelul așteptărilor și care nu te învață nimic nou. Iar ca să nu îți pierzi timpul căutând cele mai bune cărți, le-am căutat noi, ne-am asigurat că au informațiile necesare, iar acum vei vedea selecția noastră de cărți pentru oameni creativi. Sunt doar cinci, așadar poți să le citești în tihnă chiar și până la sfârșitul acestui an. 

The Laws Of Simplicity de John Maeda

În goana lor de a avea mereu mai mult, oamenii uita că de fapt o viață fericită este una cât mai simplă. Iar tehnologia a devenit un aliat de nădejde în a ne simplifica existența cât mai mult. Totuși, ne găsim prinși în paradoxul simplității: ne dorim ceva simplu și ușor de folosit, dar ne dorim și să poată face toate lucrurile complexe de care vrem să ne scutească. Cartea lui Maeda ne prezintă zece legi, care ne ajută să găsim un echilibru între simplitate și complexitate în lumea afacerilor, a tehnologiei și a design-ului. E un fel de ghid care îți va arăta cum e să îți dorești mai puțin și să obții mai mult. 

Steal Like an Artist de Austin Kleon

Mulți artiști sunt fixați pe ideea de a nu copia munca altora, fapt care îi obligă să se limiteze și să ajungă să se teamă de rezultatul muncii lor. Ei bine, această carte îți arată ca nu e greșit să te uiți în jur și să adaptezi la stilul propriu ceea ce îți place și ce simți că ți se potrivește.

Cartea lui Austin Kleon reprezintă ghidul creativității în era digitală și îți arată zece principii care te vor ajuta să îți dezvolți latura artistică, în scopul de a avea o viață cât mai creativă. La urma urmei, în ziua de azi aproape nimic nu mai e cu adevărat original. Tot ce rămâne de făcut este să accepți influențele care te impresionează și să te educi din experiența și munca altor artiști. Lasă-te inspirat și experimentează combinând diverse tendințe, pentru a-ți găsi calea. 

Start with Why de Simon Sinek

Primul lucru pe care trebuie să îl facă orice antreprenor este să definească scopul afacerii sale, să se întrebe ”de ce” s-a decis să pună bazele acesteia. Pare un concept destul de simplu din perspectivă financiară. Dar dacă e să întrebi de latura emoțională care a dus la această decizie, mulți antreprenori vor fi ușor derutați și nu vor ști ce să răspundă. 

Legătura emoțională pe care o creezi cu publicul tău țintă, te poate ajuta să îți vinzi produsele mai ușor decât în baza prețului sau caracteristicilor acestora. Gândește-te la felul în care își comercializează Apple produsele, la fiecare discurs emoționant al lui Steve Jobs. Această carte te poate ajuta să îți definești propriul scop în viață și să înțelegi cu adevărat de ce ai făcut anumite alegeri. Iar apoi, să împărtășești povestea visului tău cu restul lumii, pentru a crea legături autentice și bazate pe încredere, cu susținătorii afacerii tale.

Big Magic de Elizabeth Gilbert

Autoarea celebrului roman ”Eat, Pray, Love” ne vorbește în această carte despre misterele inspirației. Ideea de bază este destul de simplă: să îți înfrunți cele mai adânci frici pentru a-ți putea urma visele, pasiunile, motivația de a merge mereu înainte și inspirația de care ai nevoie pentru a face toate aceste lucruri. Desigur, dacă ar fi atât de simplu, am face-o cu toții, nu? Cu un echilibru sănătos între spiritualitate, emoție, pragmatism și umor, Gilbert te încurajează să faci puțină muncă introspectivă, pentru a descoperi care e talentul tău ascuns și cum îți poți atinge potențialul maxim. 

The Courage To Be Disliked de Ichiro Kishimi și Fumitake Koga

Cum ar fi dacă nu ți-ai face niciodată griji că cineva te place sau nu? E nevoie de un anumit nivel de curaj pentru a ajunge la acest nivel. Înainte de toate, trebuie să realizezi de ce îți pasă de părerile altora și de ce e important pentru tine să fii plăcut, sau de ce te-ar durea în cazul în care cineva nu te place. Cu puțină psihologie și un gram de filozofie, această carte te poate ajuta să realizezi care sunt traumele care au dat naștere anumitor temeri, și cum să faci să te eliberezi de acestea. 

Odată ce ești liber de lucrurile care te țin pe loc, vei putea ajunge să te ierți pentru toți pașii nefăcuți, să fii mai atent la propriile nevoi și să obții o imagine de ansamblu mai bună asupra drumului tău în viață. Iar în cele din urmă va veni și curajul de care ai nevoie pentru a scăpa de limitările care sunt, de cele mai multe ori, autoimpuse. 

În loc de concluzie

Ca agenție creativă, am învățat multe despre creativitate și inspirație. La Magic Agency suntem încântați că ducem o viață creativă și că am implementat acest principiu și în activitatea noastră profesională. Dacă ai nevoie de minți creative care să te ajute cu dezvoltarea și creșterea afacerii tale, îți stăm la dispoziție.  Începem de la zero cu orice afacere, fie că există sub formă de idee sau este deja implementată. Îți găsim domeniul de pagină de internet ideal pentru tine, realizăm site-ul în WordPress, cel mai ușor de utilizat mediu pentru pagini web din lume, precum și designul și identitatea vizuală de care ai nevoie, conținut pentru site și blog, canale de social media, SEO, expunere organică și contra cost. Într-o frază, apari în online ca prin minune! 

Sună-ne!

Alexandra T.