Programează un call gratuit:
+40763651571
hello@magicagency.ro

Cele mai agasante șapte surse de distragere a atenției și cum să le faci față

Magie pentru orice business

Trăim într-o societate în care e din ce în ce mai greu să captezi și să păstrezi atenția cuiva. Vedem asta tot mai des pe rețelele sociale, când un videoclip interesant, pentru care s-a depus mult efort, nu ajunge prea departe, pentru că e prea lung. Sau prea plin de informație. Sau prea… orice! Deși vorbim de un clip de nici măcar un minut. Când vine vorba de atenția proprie, lucrurile stau puțin diferit. Fie că e vorba de mediul profesional sau de cel personal, suntem conștienți de tot ce avem de făcut și știm că îndeplinirea sarcinilor e direct proporțională cu capacitatea noastră de a ne organiza. 

Totuși, există mulți factori care ne fac să ne pierdem concentrarea. Iar după cum bine știm, e dificil să mai clădești o atenție sporită pentru ceea ce ai de făcut, odată ce ai pierdut-o. Cum eviți distragerea atenției? Prin identificarea și stoparea dinainte a celor mai frecvente surse de distragere a atenției atunci când ai de lucru. La Magic Agency am experimentat diverse metode prin care putem rămâne mai atenți și mai concentrați pe munca noastră. Am făcut o listă pe care o împărtășim cu tine pentru că lucrurile bune se dau mereu mai departe!

Telefonul mobil și netul

Pentru că viețile noastre sunt în continuu pe repede înainte, e dificil să aștepți să ajungi la un calculator pentru a-ți verifica emailurile sau a răspunde diverșilor clienți sau parteneri de afaceri. Cu cât mai repede, cu atât mai bine. Însă nu trebuie să fii tot timpul online pentru a da dovadă de profesionalism. Nu doar că e în regulă, ci e chiar recomandat să faci pauze, chiar și de la telefon.

Poți să îți setezi diverse intervale de timp în care să pui telefonul pe silențios sau pe mod avion, și să îl pui într-un sertar, pentru a nu fi mereu tentat să îl verifici. Dacă nu vrei să ratezi eventualele apeluri, poți doar să oprești internetul mobil. Vei observa că productivitatea ta va crește considerabil și vei scăpa de urâtul obicei de a sta mereu cu nasul în telefon. 

Televizorul dat pe “mut”

Dacă nu ai avut, mai ales în timpul pandemiei, momente în care să stai cu laptopul în față și cu televizorul pornit dar pe mut în altă parte a camerei, ești mai bun decât noi. Da, televizorul alungă oarecum senzația de singurătate, dar poate să îți distragă atenția și, în unele cazuri, poate induce chiar și stări de anxietate. Nu era nevoie să știm la fiecare oră din zi sau noapte câte cazuri noi de Covid au mai apărut, dar asta nu ne oprea din a ne interesa constant.

Fă-ți o favoare ție, mediului înconjurător și facturii de curent, și oprește televizorul când ai de lucru. Dacă într-adevăr vrei ceva zgomot în fundal, poți asculta muzica ta preferată. De asemenea, poți găsi și playlisturi cu muzică ce stimulează puterea de concentrare, pe Spotify sau pe Youtube.

Ședințele interminabile

Expresia ”ședința care putea să fie un email” există dintr-un motiv întemeiat. Dacă ești genul de persoană care inițiază ședințele, ai grijă să organizezi totul astfel încât acestea să fie cât mai productive și să nu consume foarte mult timp. Informează participanții în prealabil cu privire la temele pe care ai de gând să le abordezi, pentru ca aceștia să se poată pregăti din timp și să parcurgeți fiecare subiect într-o manieră eficientă. 

Dacă ești doar participant, poți găsi modalități politicoase și profesioniste de a grăbi puțin lucrurile. După ce termini de prezentat partea ta, poți eventual să întrebi dacă mai e necesară prezența ta și te poți scuza pentru a părăsi ședința. Îți trebuie doar puțin curaj.

Persoanele din jurul tău

Oamenii sunt ființe sociale. Interacțiunile cu cei din jur sunt foarte importante pentru păstrarea echilibrului psihic și emoțional. Însă uneori nu ai timp sau poate nici măcar starea necesară pentru a te întâlni cu prietenii. În aceste cazuri, poți încerca să îi refuzi politicos, să le spui care sunt motivele, pentru a evita posibile conflicte sau certuri, și să te revanșezi când vei avea ocazia. Dacă sunt prieteni adevărați care țin la tine, vor înțelege și te vor susține. Dacă nu înțeleg, poate că ai interpretat greșit prietenia voastră și o ușoară distanțare e binevenită. 

Mediul în care lucrezi

Indiferent că lucrezi de la birou sau de acasă, pot apărea peste tot diverși factori care îți bruiază sau întrerup ritmul de muncă. La birou ai colegii, care sunt prea vorbăreți, ascultă muzică prea tare, mănâncă în birou sau poate vin la tine cu diverse întrebări și probleme, deși uneori chiar nu ai timp să îi ajuți. Toți oamenii pot fi educați. Încearcă să discuți cu ei și să le explici de ce un anumit tip de comportament devine deranjant la locul de muncă, și oferă-le și posibile soluții.

Acasă ai vecinii, care parcă au chef să mute mobila și să-și găurească pereții când ai tu mai mult de lucru. Sau poate se fac reparații pe strada ta și e plin de utilaje zgomotoase. În acest caz, cea mai bună soluție sunt căștile care anulează zgomotul din jur. Investește într-o pereche bună de căști iar o parte din aceste zgomote vor rămâne de domeniul trecutului. 

Problemele de acasă

Sfera personală și cea profesională sunt două lucruri separate și trebuie să fii în stare să faci distincția între ele. Cu problemele personale e ceva mai complicat, pentru că implicarea emoțională e mai puternică. Dar trebuie să existe mereu o persoană cu care să poți vorbi despre ele și care să te ajute să găsești o soluție. Un prieten, părinții, partenerul de viață, poate chiar și un psiholog, dacă crezi că e cazul. Nu te sfii niciodată să ceri ajutor.

Emailurile 

Există o diferență între ce e urgent și ce e important. Nu trebuie să stai toată ziua cu ochii în inbox, crezând că va exploda ceva dacă nu răspunzi imediat. Ca să nu te tot oprești, e indicat să verifici emailul mai rar dar mai eficient. Să îți rezervi o oră din zi în care te ocupi doar de emailuri. Sau poate o oră dimineața și încă una după-masă. Așa știi sigur că nu îți va scăpa nimic și nici nu va trebuit să te tot oprești din ce faci pentru această activitate.

În loc de concluzie

Nu e ușor să te dedici în totalitate muncii tale, dar după ce reușești să o faci, vei constata că nu e ușor nici să iei o pauză. Dacă ți-ai propus să te concentrezi mai mult strict pe activitatea ta principală și să iei o pauză de la construirea site-ului și implementarea strategiilor de marketing, nu înseamnă că aceste obiective vor stagna. 

La Magic Agency suntem o echipă de magicieni în tot ce ține realizarea de site-uri web. Începem de la zero cu orice afacere, fie că există sub formă de idee sau este deja implementată. Îți găsim domeniul ideal, realizăm site-ul în WordPress, cel mai ușor de utilizat mediu pentru pagini web din lume, lucrăm la design și identitate vizuală, conținut pentru site și blog, canale de social media, SEO, expunere organică și contra cost. Într-o frază, apari în online ca prin minune!

Alexandra T.